Menü Bezárás

Közép-dunántúli Piros (KDP) szálláshelyek

A Közép-dunántúli Piros (KDP) bejárása során igénybe vett szálláshelyek tapasztalatait összegeztem és gyűjtöttem össze.

A KDP első igazolt bejárását is fővárosi lakosként tettem meg, ahonnét szinte minden, a KDP által érintett település könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel is. Kis odafigyeléssel remekül szakaszolható, gyakorlatilag minden igazolóponttól legfeljebb egy órányi járásra találunk be- vagy kiszállási pontot. A Gerecsét és a Vértest egynapos túrákkal jártam be, viszont a Bakonyban két többnapos túrán voltam, így több szálláshelyet is fel tudtam deríteni. Döntő többségük igen jó választásnak bizonyult, jó élményekkel gazdagodtam és egészen biztosan vissza fogok még térni. A szállásfoglalásnál a már leírtak szerint válogattam, bevált módszeren nem változtatok. A KDP nincsen annyira reflektorfényben, mint az OKT vagy az Országos Kékkör részét képező túramozgalmak, ezért a szálláskeresés több utánajárást igényel.

Elsősorban a Bakony keleti részén kellett logisztikai kihívásokat leküzdeni, de ezek többsége az interneten keringő hiányos információkból fakad. Sajnos negatív tapasztalatot is sikerült szereznem, mert a KDP teljesítése során is találkoztam olyan szállásadóval, akinek nem erőssége a kommunikáció. Már rég túlvagyok a túrán, de a mai napig nem hívott vissza és a levelemre se válaszolt – most már minek, ugye. Egyébként a szálláshely láhatóan működik, de ez itt nem a reklám helye. Véleményalkotást a rábízom az olvasóra. Ennek megkönnyítése érdekében tapasztalataimat az OKT szálláshelyekhez hasonló, mondhatni szokásos módon írásban és képekben is összesítettem. Újításként viszont a szálláshelyeket és a szakaszolást térképen is megjelenítettem, amit ide kattintva is el lehet érni. Időközben ez a térkép már az OKT bejáráshoz is elkészült.

KÉP / Berek Vendégház, Hárskút
Berek Vendégház, Hárskút (kattintásra galéria nyílik)

A KDP bejárása során igénybevett szálláshelyek főbb adatait áttekinthető formában a Letöltés menüben vagy ide kattintva lehet elérni.

Frissítve: 2020. augusztus 16.