Menü Bezárás

Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) szálláshelyek

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) bejárása során igénybe vett szálláshelyek tapasztalatait összegeztem és gyűjtöttem össze.

Az RP-DDK-t megszakítás nélkül terveztem megtenni Szekszárdól indulva Írott-kő felé. Végül ez sajnos nem sikerült és három részletben tudtam csupán teljesíteni a kiírást. A bélyegzőhelyek között helyenként elég nagy a távolság, de összességében a saját tempómhoz mérten jól szakaszolható a túra. A Szekszárdi-dombságban és a Mecsekben nagyon egyszerű volt a szálláskeresés, számos lehetőség közül válogathatunk. Mivel megszakítás nélküli túrát terveztem a szálláshelyek miatt nem akartam nagyobb kitérőket tenni. Pécs felett ezért nem is kerestem esti szállást, bivakoltam. A Zselicbe érve is ez volt a tervem, mert ott a szakaszolás szempontjából így lett volna könnyebb, azonban a lódarazsak miatt a B-tervre kellett váltanom. Két nagyon kedves embert ismertem meg.

A Zalai-dombságban kényszerűen megszakítottam a túrát, de a szálláshelykínálatra itt sem lehet panasz. Az Őrség is csupán a népszerűsége miatt okozott némi fejtörést, mert a legtöbb szállás már foglalt volt. Itt elég sokat leveleztem és telefonáltam, mire meglett a szalafői szállás. A Rába-folyó völgyébe érve ugyancsak a napi távok elosztása miatt a Himfai-parkerdő egyik esőbeállójában éjszakáztam, ami mint utóbb kiderült szeptember leghidegebb éjszakája volt. Az Alpokalját elérve kicsit beszűkülnek a hozzám hasonló módon haladók lehetőségei, kevesebb a szálláshely, de megoldható. Szombathelyen is inkább az okozott fejtörést, hogy a több szóba jöhető szálláshely közül melyiknél lehet elfogadható kopromisszumot kötni a kitérő miatt. Összességében a szálláshelyek szervezése, még ebben a zaklatott 2020-as évben is a vártnál könnyebben ment. A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) bejárás során igénybe vett szálláshelyek és a bejárás során érintett látnivalókat a fenti térképen vagy ide kattintva lehet követni.

(kattintásra galéria nyílik)

Az RP-DDK bejárása során igénybevett szálláshelyek főbb adatait áttekinthető formában a Letöltés menüben vagy ide kattintva lehet elérni.

Frissítve: 2020. november 28.