Menü Bezárás

Téli tervek

Majd egy hónapja nem tettem közzé bejegyzést, de most, hogy újra fel tudjam venni én is a fonalat, jön a téli tervek összefoglalása.

Tulajdonképpen egy nagyobb és egy kisebb tervem van, amit mindenképpen szeretnék ebben az évszakban megvalósítani. Az idén januári túraélményből kiindulva január végén, február elején egy újabb szakasz teljesítését tervezem az Országos Kéktúrából. Konkrét időpont elképzelésem még nincsen, csak nagyságrendileg tudom behatárolni az időszakot. Idén is a január utolsó két napja volt a befutó, gyanítom, hogy jövőre sem lesz másként. A teljesítendő szakaszt már nézegettem, ami nagy valószínűséggel az OKT 7. szakasz lesz. Ha időm és erőnlétem engedi, akkor egy további szakasszal kiegészítve.

Családi program

Judittal közösen tervezünk még télen egy túrát a Börzsönybe. Már régóta szeretné ő is megnézni a Csóványost, ahová viszont nem olyan egyszerű feljutni. Főleg így télen, amikor korábban sötétedik nagyon meg kell fontolni, melyik irányból vágjunk neki a túrának. Ezt egy napos kiruccanásnak tervezzük, szintén január végére. Erőnlét szempontjából elsősorban Juditnak lesz megterhelő, mert bizony végig felfelé kell kaptatni. Ha már ennyi jó kis téli tervünk van, nagyban könnyítené majd a megvalósítást a kedvező időjárás. Idén e tekintetben nagy szerencsém volt, mert bár havazott ugyan és sok helyen jeges volt az út, nem volt nagy zimankó. Amennyiben időnk engedi, közös múzeumlátogatásokat is tervezünk. Példának okáért a jövő heti bejegyzés már egy ilyen kirándulásról fog szólni.

KÉP / Távolban a Csóványos
Távolban a Csóványos

Kollégákkal közös program lenne Nyugat-Afrika legmagasabb csúcsának, a 4095 méter magas Kamerun-hegy meghódítása (lásd borítókép). A túra érdekessége egyebek mellett abban állna, hogy egy aktív vulkánról van szó. Az egyik napi program a legutóbbi vulkáni aktivitás nyomainak felkeresése lenne. Kimondottan jópofa dolog, hogy a túra még az esőerdőből indul, majd szépen lassan hóhatár fölé emelkedik, ahol már csak sziklák vannak. Nem mindennapi élmény lenne, annyi szent, mert nem kimondottan a tömegturizmus jellemzi a vidéket. Éppen ezért a szervezést is igen körültekintően kell elvégezni, mert a helyiek nem a megbízhatóságukról híresek. Talán éppen ezért a szokásosnál jóval több cuccot kellene majd mozgatni. Ez ugyan valamelyest faragna a költségekből, ami még így is elég szép summa lenne. Nagyon gondolkodom rajta, mert kihívást jelentő feladat lenne, de a jövő évi terveinket tekintve nem biztos, hogy meg tudom engedni magamnak. Ha mégis belevágok, akkor erre a túrára februárban kerül majd sor.

Téli tervek a bloggal kapcsolatban

Azt korábban is írtam, hogy a keresőoptimalizálás egy elég hosszadalmas és kihívásokkal teli feladat lesz. Most úgy számolom, hogy január végére minden korábbi bejegyzésemet fel tudom dolgozni ennek szellemében. Próbálok időrendben visszafelé haladni, így a bejegyzések nagyobb részét már át is alakítottam. Talán ennek is köszönhető, hogy egyre magasabb a látogatói és ami fontosabb az olvasói létszám, amit ezúton is köszönök. Szóval: köszönöm! A Facebook oldal követőinek száma is egyre gyarapszik. Itt a blogbejegyzések mellett a témához kapcsolódó híreket is próbálok majd rendszeresen megjeleníteni.

Bár eleinte nem sok értelmét láttam, de novemberben végül egy Google+ oldalt is kreáltam. Ez főleg tárhely szempontjából előnyös. Képeket most több helyen is kezelnem kell és őszintén szólva a WordPress ebben nem a legjobb, bár jóval meghaladja a Facebook képességeit. A Google+ fiók, illetve a Fényképek sem tökéletes, de valamivel szabadabban lehet paraméterezni, mint a másik kettőt. Meglátom mit kezdek vele, mindkét felület képességeit még ki kell ismernem. A téli tervek közé akár ez a tanulási folyamat is bekerülhet.

Borítkép forrása: jbdodane I Flickr.com