Menü Bezárás

Ház a tó partján

KÉP / Tóparti házikó LEGO készlet

Ez a bejegyzés nem kapcsolódik szorosan a blog témájához, de szeretnék egyszer egy ilyen turistaházzal találkozni Magyarországon. Egy ház a tó partján.

A borítóképből talán nem volt nehéz rájönni, hogy egy LEGO készletről lesz szó. Igen ez is egy hobbim, ami mostanság főleg a régi készletekből elveszett elemek pótlásában merül ki. Időnként azonban ráakadok egy-egy érdekesebb új kiadású készletre is, amit aztán beszerzek. Ez is egy ilyen készlet volt, amit a kockashop.hu webáruházából rendeltem. Délelőtt megrendeltem, délután már mentem is érte, este pedig összeraktam. Az elmúlt egy hónapban rendre kaptam is felhívást a készlet értékelésére, amit az űrlapon keresztül meg is tettem. Itt viszont szabadabban ki tudok bontakozni.

Ház a tó partján, avagy Tóparti házikó

2016-ban adta ki a LEGO a Creator sorozat részeként a „31048-1: Lakeside Lodge” elnevezésű készletet. Mivel a 3*1 készletek közé tartozik, rögtön három különböző házikót tudunk belőle összeállítani. Persze csak az egyikhez tartalmaz leírást a doboza, a többit a játékosra bízza a gyártó. A készletből kirakható három ház összeállításán túl már csak a fantázia szabhat határt a LEGO esetében. Mivel 368 darab elem (néhány tartalékkal) és egy figura van a dobozban, kezdő készletnek sem lehet rossz. Egyébként a figura a leggyengébb része a készletnek, nekem valahogy nem illik bele. Ezek az új hajak nem jönnek be. Mintha minden figura be lenne tépve. Judit be is lakta egy másik, a készletbe talán jobban illő figurával. Na kire hasonlít?

A többit képekben mondom el:

KÉP / Tóparti házikó LEGO-ból
Tóparti házikó LEGO-ból
KÉP / A házikó hátoldala
A házikó hátoldala
KÉP / A készlethez kapott figura
A készlethez kapott figura
KÉP / Belestem a konyhába, valami készül
Belestem a konyhába, valami készül
KÉP / Dolgozószoba
Dolgozószoba
KÉP / Hálószoba
Hálószoba
KÉP / Kinyitva
Kinyitva
KÉP / Jávorszarvas és egy másik figura
Jávorszarvas és egy másik figura

Miért kedves nekem

Egy filmélmény okán… Nem, nem a Ház a tó partján c. film miatt, bár az sem lenne rossz tipp. A film is tetszett és valahol meg is van DVD-n. A klasszikus Csillagkapu sorozatban Jack O’Neill ezredesnek volt egy háza egy tó partján. Több-kevesebb sikerrel el is szokott oda vonulni szabadságra és horgászott. A CSK-1 többi tagját is rendszeresen meginvitálta horgászni. Többnyire vonakodtak, de végül aztán ellátogattak a házhoz. Nem tudom, hogy a készlet megálmodóját mi ihlette, de engem teljesen az ő tóparti házára emlékeztet.

KÉP / Jack O'Neill ezredes tóparti háza a Csillagkapuból (Forrás: Reddit)
Jack O’Neill ezredes tóparti háza a Csillagkapuból (Forrás: Reddit)

Szóval szeretnék én is egy ilyen házat látni belülről, akár valamelyik túrám során. Ha eladó sorba kerülne egy hasonló, akkor pedig vevő lennék rá.