Menü Bezárás

Nyári tervek 2021

KÉP / Óriások

Csaknem fél éve nem írtam bejegyzést a blogra, így az évszaknak megfelelően a nyári tervek aktuális 2021-es részével jelentkezem ismét.

2021 első féléve számomra nem a túrázásról, a természetbe történő kimozdulásról szólt. Tulajdonképpen a blog útján ezt remekül dokumentáltam, hiszen idén eddig csupán egyetlen egyszer voltam túrázni. A számos megkötött kompromisszum közül nekem az egyik a természetjárás ideiglenes felfüggesztése volt. Az otthon nyugalmában viszont bőven volt idő átgondolni a terveket, amiből többet is készítettem magamnak nyárra, részben pedig már őszre is.

A családi kupaktanács

Ugyan több és általam nem befolyásolható tényezőtől is függ, de ha néhány várakozásom kedvezően alakul, akkor idén végig tudom járni az Alföldi Kéktúrát (AK). A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) befejezését követően nem volt olyan vonzó az Országos Kékkör (OKK) és nem is terveztem 2021-re. A családi kupaktanácsban viszont többször is szóba került, hogy Judit miként élte meg a tavalyi évet, amikor az RP-DDK bejárás apropóján majd két hétre magára hagytam. Tulajdonképpen én is csak a túra során ismertem fel, hogy az Országos Kéktúrát (OKT) mennyire feldarabolva láttam és milyen más élmény volt ahhoz képest az RP-DDK. Azzal együtt is, hogy az RP-DDK-t végül nem egy menetben tudtam teljesíteni, meg ugye az OKT-n is volt két hétnapos túrám. Ezeket a többnapos túrákat sokkal jobban át tudom élni.

KÉP / Országos Kékkör, még egy nagy szelet hiányzik
Országos Kékkör, még egy nagy szelet hiányzik

A lényeg, mostanra érett meg bennem a felismerés a nekem kényelmes túrázási módot illetően a legalább négy-öt napos túrák személyében. Szerencsémre ezt nem csak én, de Judit is belátta és ami fontosabb elfogadja és támogat benne. Ilyen előkészületek után fogalmazódott meg bennem, hogy idén megpróbálkozom az OKK bezárásával. Sok töprengés, a túratársak beszámolóinak tanulmányozása és olvasgatás után végül az egy menetben történő bejárás mellett döntöttem. Az ember mindig tegye magasabbra a lécet és merje feszegetni a saját határait alapon. A tervezett 28 napos bejárással, napi átlag 31 kilométeres szakaszokkal a saját tempómban kényelmesen tudok majd haladni, remélem. Okulva az RP-DDK-ból ezúttal több rövidebb túranappal is számoltam, amikor időben és távban sem terveztem sokat.

Nyári tervek 2021

Az indulást jelen állás szerint augusztus közepére számolom, tehát egyértelműen a nyári tervek között van a helye még akkor is, ha a túra befejezésére csak 2021 őszén kerül sor. Több dologtól is függ egyrészt maga a túra, másrészt pedig az indulás mennyire lesz megvalósítható. Egy menetben megtéve mindenképpen nagy kihívás lesz az AK teljesítése. Abban az esetben, ha az AK-n nem tudnék idén elindulni egy rövidebb túratervvel is készültem szintén nyár végi indulással. A Dél-dunántúli Piros (DDP) túra a „tartalékterv”, amire a részletes szakaszolás már szintén elkészült. Felkészülés gyanánt pedig a Pest-megyei Piros túrát néztem ki, de ezt nem feltétlenül szeretném végigjárni az AK vagy a DDP előtt. Mindhárom túramozgalomhoz beszereztem az igazolófüzetet és az a helyzet, hogy egyiket sem szeretném inkább teljesíteni a másiknál.

KÉP / Pecsétgyűjtő füzetek
Pecsétgyűjtő füzetek

Persze roppant vonzó dolog az OKK teljesítése, de nem fogok kétségbe esni, ha nem sikerülne idén a kör bezárása. Ha mégis a DDP-n indulnék el nyár végén vagy azon sem, akkor sem fogok kétségbe esni. Mindegyik kiírás meg fog várni, így aztán nem szükséges siettetni egyik teljesítését sem. Családi programként nyárra pár rövid kirándulást már elterveztem, illetve ha lehetőségünk adódik rá nyaraláskor is fogunk kirándulni. Az egyik célpontunk egészen biztosan a Börzsöny lesz, ott mindig nagyon jó hangulatú túrákat tettünk. Több, mint valószínű, hogy június végén egy kisebb baráti társasággal most is visszatérünk ide. Természetesen amint lesz miről írnom nem fogom magamban tartani az élményeket, jönnek majd a beszámolók.

Mottóm továbbra is változatlan:

Nincs olyan, hogy rossz idő vagy túl nagy sár.

Kellemes nyarat, sok szép túrát és kirándulást és hozzá jó időt kívánok minden kedves olvasómnak!