Menü Bezárás

Felszerelés

Ezen az oldalon egy régóta tervezett, egy bejegyzés terjedelmét jóval meghaladó témát mutatok be, a túrafelszerelésemet ami rendre elkísér útjaim során.

Amikor rendszeresen nekikezdtem túrázni bennem is felmerült a kérdés, hogy milyen felszerelésre lesz szükségem. A túrafelszerelést egy bejegyzésben bemutatni lehetetlen vállalkozás, erre jöttem rá az elmúlt fél év során többször is, amikor újra és újra nekiláttam az összefoglalónak. Egyrészt a túrafelszerelés folyamatosan változik, szinte mindenkinél. Minden kiránduláson, túrán újabb tapasztalatokra tesz szert az ember, így talán nem tévedtem olyan nagyot, hogy azt írtam „mindenki”. Másrészt lehetetlen olyan univerzális termékeket beszerezni, ami minden túrán, terepen, időjárási viszony között stb. megfelelő lenne. Van is néhány bejegyzésem, ahol ilyen szempontok szerint mutattam be az éppen aktuális felszerelést.

Az oldal tematikája is hasonló, így az alábbi témák mentén szedtem csokorba az adott felszerelésem részeit, egy-egy külön menüpont alá bontva. A felszerelés bemutatása csak egy sematikus elem, amit a gyártói oldalakon is be tudunk szerezni, ugyanakkor jól jöhet néhány gyakorlatban szerzett tapasztalat is. Ezeket igyekeztem minél szélesebb körben megosztani, hogy adott esetben meg tudja könnyíteni a választást.

Lábbeli

A felszerelés legfontosabb része, nem is véletlenül került az első helyre. A megfelelően kiválasztott lábbeli nagyon megkönnyítheti, de legalább annyira meg is nehezítheti a túránkat. Mindkettőt saját bőrömön tapasztaltam, szóval első kézből, azaz lábból származó információim vannak. Itt azokat a típusokat mutatom be, amiket én is használok vagy használtam.


ELOLVASOM

Ruházat

Tapasztalatom szerint kevésbé fontos része a túrázásnak, mert mackónadrágban is ugyan olyan szép az erdő, mint a legdrágább túranadrágban. Különbség csak a funkcionalitásában lehet, sőt biztosan van is. Minél többet jár az ember túrázni, annál több tapasztalatot szerez, hogy neki adott terepviszonyokra mi a leginkább megfelelő viselet.


ELOLVASOM

Felszerelés

Az oldal fokozatosan töltődik fel tartalommal, érdemes lesz később is visszalátogatni.