Menü Bezárás

Tavaszi tervek 2018

KÉP / Rax-Alpok

Mivel ez már a harmadik ilyen tárgyú bejegyzésem bátran írhatom: folytatva a megkezdett hagyományokat, néhány szóban jönnek a tavaszi tervek 2018-ban.

Az első és legfontosabb szabadidős túraterv természetesen az Országos Kéktúra (OKT) folytatása, amire két irányból is van elképzelésem. Még februárban belekezdtem az OKT 18. szakasz teljesítésébe, amit valószínűleg folytatni is fogok. Úgy tervezem, hogy ezt két részletben teszem majd meg. Egyik részét Judittal, illetve talán egy kisebb társasággal közösen Szendehelytől Ősagárdig, az onnét Becskéig fennmaradó részt pedig egyedül. Valószínűleg ez lesz meg előbb és csak utána jönne a közös túra. Az OKT igazi folytatásának a kelet-magyarországi szakaszok teljesítését szánom, amivel már jó ideje szemezek. A Zemplénbe szeretnék elmenni tavasszal egy több napos trekking túrára, lehetőség szerint már sátorral. Be is írtam erre a célra egy-egy teljes hetet a szabadságtervbe április és május hónapra is.

Közös programok

Az OKT zempléni szakaszainak teljesítése attól is függ, hogy a Judittal közösen szervezett Alföldi Kéktúra (AK) hogyan alakul. Ez lenne ugyanis az egyik legnagyobb vállalkozás az idei évre, sőt jövőre is. Judittal úgy gondoltuk, hogy ezt a kiírást közösen fogjuk megcsinálni. Valószínűleg nem sikerül idén teljesíteni és annak is csak egy részét fogjuk gyalog megtenni. Lesznek kerékpáros szakaszaink is, merthogy azzal is teljesíthető. Már most látszik, hogy a teljesítése nem lesz olyan egyszerű, mint ahogyan elsőre tűnne. Igaz ugyan, hogy szinte teljesen sík szakaszokról van szó, de azok sokkal hosszabbak, több logisztikai kihívást igényelnek. Első gondolatunk szerint Szekszárdon kezdtük volna a túrát, de a vasúti felújítás miatt a közlekedés egy kicsit körülményes.

KÉP / Utazom.com, már regisztráltunk
Utazom.com, már regisztráltunk

Második gondolat a Debrecen környéki rész teljesítése úgy, hogy közben otthon alszunk Juditéknál, amit szintén a pocsék tömegközlekedés hiúsított meg. Végül a Kisvárda Nyírbátor közötti szakaszt fogjuk teljesíteni a mostani hosszú hétvége két napján. Az útról jövő hét szerdán jön majd a beszámoló. Egy másik, szintén Judittal közös program egy vezetett gyalogtúra lesz Ausztriában, a Rax-Alpokban. Mindketten nagyon bízunk benne, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk és az eredetileg tervezett útvonalon tudunk majd haladni. Nem a reklám helye, de az Utazom.com leírása alapján nagyon szép túrának ígérkezik. Május végén megyünk, utána rögtön jön majd róla a beszámoló.

Tavaszi tervek 2018

Az OKT folytatására legalább egy többnapos trekking túrát terveztem tavaszra. Úgy számoltam, hogy a szokásos tempóval két-három nap alatt kényelmesen tudom teljesíteni a Zemplént. Ha hosszabb időre is el tudok szakadni, akkor rögtön két szakaszt teljesítenék. Az OKT kelet-magyarországi szakaszainak teljesítését viszont elég nehéz tömegközlekedéssel megoldani. Ezt az első AK szakaszunk tervezése során, illetve bármilyen, a térségbe tartó út során már tapasztaltam. Egyszerűen nem ér össze a vonat- és a buszmenetrend és ott is órákat kell várni, ahol egyébként semmi nem indokolja. Ezért is fontolgatom már tavaszra a sátras túrázást, mert úgy legalább a szállással nem kell majd vesződni. Ha a Zemplén nem jönne össze ütemezésben, akkor a nyugati szakaszt fogom folytatni Badacsonytördemictől Sümegig. Meg persze ott van az OKT 18. szakasz befejezése is.

KÉP / Igazolófüzetek beszerezve
Igazolófüzetek beszerezve

Egy következő és már több éve húzódó terv, ami a bakancslistámon is szerepel a Kinizsi 100 teljesítése. Idén sok mindent ennek rendeltem alá, a felkészülést is időben megkezdtem, szóval kevés dolog tarthat majd vissza. A már leírt túratervek mellett kevés esély van rá tavasszal, de ha másként nem is, tervezés szintjén a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) teljesítése is cél. Hosszabb távú cél ugyan, viszont télen igencsak felkeltette az érdeklődésemet. Az igazolófüzetet már beszereztem, a felszerelés adott, már csak az elhatározás és kellő mennyiségű szabadidő hiányzik.

Tervek a bloggal kapcsolatban

E téren is vannak nagyobb terveim, viszont többségében nem annyira látványosak. Mostanra sikerült kiismernem a keresőoptimalizálási beállításokat, aminek már látszik az eredménye. A Google és a Bing kereső is első oldalon hozza a találatok között a blogot. Viszont korábbi sejtésem helyesnek bizonyult, folyamatos odafigyelést és tanulást igényel. A blog kinézetében is lesz változás és a témák is jobban el lesznek különítve egymástól. Ezek a változások tavasz végére várhatók. A bejegyzések ütemezése marad a megszokott rendben. Szerda reggel új bejegyzés, illetve ha túranap van, akkor szerdán és szombaton. Jövő hét szerdán az Alföldi Kéktúra 9. szakaszáról, azt követő héten pedig valószínűleg egy ötletadó bejegyzés jön majd.

Legnagyobb örömömre hétről-hétre van egy számszerűsíthető olvasószám emelkedés is. Nagyon jó ezt látni. Bár továbbra sem cél, de egyre több a Facebook megosztás és az ott kedvelők száma is. Ezt külön is köszönöm! Mivel úgy tűnik, hogy a tavasz megérkezett, jó túrázást kívánok minden kedves olvasómanak!

Borítókép forrása: Armin Rodler I Flickr