Menü Bezárás

Tavaszi tervek 2020

Minden bizonnyal a megszokottnál jóval szomorkásabb tavasz előtt állunk, de ettől függetlenül tervezni lehet, jön az aktuális tavaszi tervek 2020 bejegyzés.

A téli terveknél már említettem, hogy a tavaszi túraidény számomra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) teljesítéséről fog szólni. Az Országos Kéktúra tavaly tavaszi befejezése után úgy gondoltam újabb kihívást kell kitűznöm, de akkor még csak fontolgattam az RP-DDK egy menetben történő teljesítését. A gondolat a Közép-dunántúli Piros teljesítése közben érett meg bennem, majd rá is szántam magam. Télen átgondoltam a szakaszolást, megterveztem a túranapokat, lefoglaltam a szállásokat stb.

Tizenhét túranap

A szakaszolás január elején már gyakorlatilag végleges volt, csupán egy túranapot kellett átszerveznem a szállások miatt. Január végére pedig a szálláshelyeim is megvoltak, egy részük négy fal között, másik részük a csillagos ég alatt. Két éjszakát terveztem a szabad ég alatt tölteni, az utolsó tervben viszont már négy szerepel és ez így van jól. Az egyes túranapok útvonalát többször is bejártam fejben, átnéztem a térképeket, leírásokat, túratársak beszámolóit. Elterveztem hol és milyen kitérőket szeretnék tenni, mik azok a látványosságokat, amiket meg fogok nézni, ha már egyszer arra járok. Egészen részletgazdag, hovatovább csicsás térképet hoztam össze magamnak. Mind a tizenhét túranap nagyon izgalmas lesz a tervezett napi táv, a terep okozta kihívások vagy éppen a helyi látványosságok miatt. A szállások is jók lesznek, időben elintéztem a foglalásokat ezért volt választék bőséggel. Várom a túrának ezt a részét is.

A helyi kisboltok, éttermek nyitvatartására és árukészletére soha nem szerettem nagy terveket alapozni, ezért élelmiszerrel is készültem. A Börzsönyi Kéktúra bejárása során kipróbáltam több gyapjú ruhadarabot, amit a tavaszi túra alatti korlátozott mosási lehetőségek miatt szereztem be. Mindegyik jól vizsgázott, bízom benne, hogy sokáig hasznos részei lesznek a túrafelszerelésemnek. Megvolt a próbapakolás is, minden szükségesnek vélt felszerelésem elfér a közepes hátizsákomban. Felkészültem a túrára és menetkész vagyok. A tavaszi tervek 2020-ban mégis megmaradnak tavaszi tervnek, mert megfontolt is vagyok és hallgatok a nálam remélem okosabb emberek szavára. Bármennyit is készültem és vártam a túrára, itthon maradok, mert az RP-DDK ősszel is ott lesz, a felkészülés sem vész kárba. Viszont az „…és még egymillió lépés” tortámat a túra után szeretném a szüleimmel is megosztani, amit most nem tehetnék meg.

Tavaszi tervek 2020

Jóval több kérdés merül fel, mint ahányra jelenleg egyértelmű és megnyugtató válasz adható koronavírus ügyben. Napról napra változik a helyzet, így több szempontból sem lenne szerencsés most nekivágni az RP-DDK-nak, pláne nem egy menetben. A tavaszi tervek ennek megfelelően átalakulnak nálam is és a „home office” mellett önként vállalt bezártságot lehetőségnek tekintem. Szomorkodni nem fogok, mert az nem vinne előre, a pozitív gondolkodás annál inkább. Mit tehetek meg az így felszabaduló időmben. Szigorúan a blog témájánál maradva is hosszú a lista. Befejezhetem a felszerelésemet bemutató oldal tartalommal való feltöltését, átalakíthatom a GPS nyomvonalak megjelenítését és a letöltés menüt stb. Ezt a felsorolást még nagyon hosszan tudnám folytatni.

Társasházban lakunk, így nem tudok kiülni a kertbe, de dolgozhatok az erkélyen is, hogy legalább a napi D-vitamin adagom meglegyen. Túrázni majd azután megyek, ha a szeretteimet biztonságban tudom. Az RP-DDK mellett idén tavaszra egy túrát terveztem, az pedig a Rókás-kör teljesítése lesz, de az sem szalad el, megvár. A természet megvár és pontosan ugyan olyan élménydús lesz májusban, júliusban vagy szeptemberben, mint most a tavasz kezdetén. Sok új túrabeszámolóra tehát nem lehet számítani tavasszal, viszont tartalmában fog majd bővülni a blog. Van pár előre megírt bejegyzésem is, amit még nem tettem közzé, lesz új olvasnivaló.

Tavaszi mottóm a Magyar Természetjáró Szövetség kampánya nyomán, kivételesen:

Maradj otthon, a természet megvár!

2 Comments

  1. Névtelen

    Bölcs döntés otthon maradni, de azért – gondolom- fáj a szíved a szép túra elhalasztása miatt. Fel a fejjel a természet megvár! 🙂

    • Kiss Attila Tivadar

      Köszönöm, igen egy kicsit fáj a szívem, de azon túlteszem magam. Majd gondolatban túrázom. 😉

Hozzászólások lezárva.