Menü Bezárás

Téli tervek 2021

KÉP / Irány a kék

Nem szeretnék több ilyen bejegyzést elmulasztani és már kétségtelenül tél van, jöjjön tehát a téli tervek 2021 bejegyzésem.

A hasonló tárgyú őszi bejegyzésem elmaradt, az Alföldi Kéktúra (AK) beszámolók írása és egyéb elfoglaltságok is sok időt elvettek. Az AK teljesítése az ősz első harmadát elvitte, a beszámolók pedig a maradék kétharmadát és még egy bejegyzéssel adós is vagyok. A szálláshelyekről és az út során felkeresett vagy éppen kihagyott látnivalókról valamikor az újév első napjaiban fogom közzétenni a bejegyzést. Már elkészült, csupán csak az utolsó simítások vannak hátra. Az AK-n kívül másról nem is nagyon tudtam volna írni, hazaérkezés után ősszel már egyáltalán nem voltam túrázni. A téli tervek ennek megfelelően alakulnak majd 2021-ben, azaz lesz mit bepótolni.

Téli tervek 2021

A szokásos télköszöntő túrámat ezúttal nagy valószínűség szerint nem a Börzsönyben fogom megtartani. Az egyes szám sem teljesen indokolt, hisz a tervek szerint nem egyedül fogok nekivágni a rengetegnek. Még formálódnak a tervek, de igen nagy valószínűség szerint a Bölcső-hegy vagy Dobogókő lesz majd a célpont. Előbbin nem olyan régen épült egy klassz új kilátó, amit jó lenne felkeresni, utóbbi pedig közlekedés szempontjából lenne jó választás. Még tervezgetek, aztán alkalmas időben szavazásra bocsátom a kérdést a túratársak felé. A sok éve megkezdett hagyományokat tartva azért szeretnék idén januárban is tenni egy túrát a Börzsönyben. Idén nem feltétlenül a Csóványost céloznám meg, inkább valami kevésbé népszerű részre tervezem majd a túrát.

KÉP / Dobogókő kilátópontján
Dobogókő kilátópontján

Tavaly az AK felkészülés jegyében belevágtam a Pest Megyei Piros (PMP) teljesítésébe is, aminek folytatását tél végére tervezem. Sík vidéki szakasz következik, ezért a folytatást az időjárási körülményekhez igazítom majd. Egyéb elfoglaltság függvényében szeretném tavasszal teljesíteni a PMP teljes távját. Régóta készülök visszatérni a Közép-dunántúli Piros által is érintett Bátorkő várához, ahova szintén még a télen jó lenne eljutni. Ha sikerül, akkor oda is egy kisebb baráti társasággal mennénk. Juditnak már nagyon régen szeretném megmutatni ezt a várat, talán most télen, esetleg majd tavasszal rá tudom beszélni. Kicsit hazafelé húz a szívem, de az ottani kilátás és hangulat szívemnek igencsak kedves.

Mi lesz itt

Sokat törtem a fejemet, hogy melyik bejegyzéssel zárjam az évet. Évértékelő bejegyzést ugye nem szoktam írni, így a hagyományos téli tervek 2021 vagy az Országos Kékkör (OKK) teljesítése jött szóba. Az OKK bejárása tulajdonképpen kilenc év alatt jött össze, erről egy hosszabb bejegyzést terveztem írni. Tulajdonképpen nagyrészt már elkészült, de még alakítok rajta és ennyi év túraélményét nem olyan könnyű visszaidézni. A téli tervek 2021-ben sem lett volna hosszabb, mint az e témában korábban írt bejegyzéseim. Két ünnep között pont volt is rá időm, így ezzel az előre tekintő bejegyzéssel zárom az évet. Az OKK bejárás során szerzett élményeimet pedig majd jövő év elején, valószínűleg két hét múlva teszem közzé.

KÉP / Az Országos Kékkör első sárosdi teljesítője
Az Országos Kékkör első sárosdi teljesítője

Tavaly óta hangyányit módosult a felszerelésem, ennek megfelelően télen frissítem majd a blog ide vonatkozó részét is. Többen hiányoltátok, hogy nincsen egy bemutatkozó oldalam, amit eddig annyira nem tartottam szükségesnek. Igyekszem minden bejegyzésemet személyes élményekkel tűzdelve, de informatívan megírni, így mindegyikben bemutatkozom. Meghallgatva a kéréseket már korábban belekezdetem egy bemutatkozó oldalba is, ami a Facebookon korábban megtalálható leírás kicsit bővített változata lesz. Ezt nem tervezem külön bejegyzésben, de januárban már elérhető lesz.

Mottóm továbbra is változatlan:

Nincs olyan, hogy rossz idő vagy túl nagy sár.

Az előttünk álló új évben is sok szép túrát és hozzá jó időt és egészséget kívánok minden kedves olvasómnak!