Menü Bezárás

Nyári tervek 2019

KÉP / Csendélet a Belső-tónál

Túratervek bejegyzéseim sorozatának egy újabb része következik hiszen új évszakba léptünk ezért időszerű a nyári tervek 2019 bemutatása.

A legutóbbi túraterveimet az Országos Kéktúra befejezése határozta meg, amit azóta sikerült is teljesítenem. Sőt, tulajdonképpen elmondhatom minden a tervek szerint alakult. Ez egyébként a tavaszi terveim majd mindegyikére igaz. Az OKT-t eredményesen, a tervek szerint befejeztem, a túlélőversenyen sikeresen célba értünk és a Közép-dunántúli Piros kiírásán is igen jól haladok. Amire nem tudtam annyi időt fordítani, mint eredetileg terveztem, az a blog fejlesztése, így a látványos eredmények elmaradtak.

Nyári tervek 2019

Talán már írtam róla, hogy nem vagyok kimondottan oda a rekkenő hőségben történő túrázásért, a nyár inkább a pihenésről szól. Idén is lesz balatoni nyaralás, amit majd egybekötünk egy kis kirándulással az aktív kikapcsolódás jegyében. Tavaly az északi partról az OKT könnyen elérhető volt, idén viszont újra déli parti nyaralásunk lesz. Legutóbb két éve jártunk a déli parton, akkor Tihany nevezetességeit kerestük fel. Ez lenne a terv idén is, azonban nem a klasszikus turistalátványosságokat keresnénk fel, hanem a félszigetet szeretnénk bejárni. A szándék és a lelkesedés megvan, meglátjuk mi marad meg belőle. A nyaralásról nem, de a kirándulásra szánt napról lesz majd beszámoló. A nyaralás során használt túrafelszerelés kb. azonos lesz a tavaly leírtakkal. Ha úgy alakul, akkor nyaralás után majd az Alföldi Kéktúrát is folytatjuk egy-egy rövidebb és árnyékot is nyújtó szakasszal.

KÉP / Itt tartok jelenleg Közép-dunántúli Piros kiírásán
Itt tartok jelenleg Közép-dunántúli Piros kiírásán

Még a nyaralás előtt szeretnék további kilométereket gyűjteni a KDP-n is. Tavasszal, lényegében egy hónapon belül a Komárom-Esztergom megyei szakaszt teljes egészében teljesítettem. Nyárra nincsenek nagyravágyó terveim e téren, szeretnék eljutni Kisgyónba, amit számításaim szerint két-három túranap alatt el is érek majd. Kicsit más koncepció szerint haladok a KDP-n, mint korábban az OKT-n, mert a távja is sokkal rövidebb amit igyekszem minél inkább felderíteni. Az eddig megtett majd nyolcvan kilométeren is több kitérőt tettem és a fennmaradó szakaszokra is ezt tervezem. Kicsit felkészülésnek is szánom ezt a kiírást, a kétnapos túrákon az éjszakát már a szabadban szeretném eltölteni, hogy e téren is legyen több tapasztalatom. A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra kiírását már szeretném legalább részben nomád módon teljesíteni, de erről majd később írok.

Túratervek mellett

Nem túra, viszont a blog témájába illik, hogy idén is lesz Múzeumok Éjszakája. Mióta rendszeresen írok, minden évben készült beszámoló az éjszakai programunkról s ezúttal sem lesz ez másként. Tavaly a Magyar Nemzeti Levéltárban voltunk és idén is Budai várban fogjuk majd tölteni az éjszakát, illetve annak egy részét. Kiszemelt célpontunk a Magyar Nemzeti Galéria, ahol igyekszünk majd minél több programon részt venni. Terveim szerint egy héten belül jön majd a beszámoló is, hogy az esemény aktualitása se szenvedjen csorbát. A belépéshez idén is igénybe vesszük MÁV-Start kártyánk nyújtotta kedvezményt, amivel az események látogatása ingyenes.

KÉP / Múzeumok Éjszakája 2019
Múzeumok Éjszakája 2019

Néhány szóban a blogról is megemlékezve. Figyelmes olvasók talán észrevették, hogy a korábbi http protokoll helyett, egy hónapja biztonságos https kapcsolaton keresztül érhető el a blog. Nem olyan nagy ördöngősség, de egy teljes napom ráment tavasszal. A fényképek Google Fotók általi kezelését is sikerült megoldani, ezt szeretném még jobban integrálni a blogba, meglátjuk mire jut majd idő. Ami viszont az olvasó szempontjából igazán lényeges lehet, hogy hamarosan (jövő hét szombaton) új oldallal fog bővülni a menü. Az OKT szálláshelyeken szerzett tapasztalataimat ugyanis egy helyre gyűjtöttem és egy fényképekkel illusztrált kiadványt is készítettem hozzá. Ideje volt, mert az e témában írt egyetlen bejegyzésem szinte minden héten az élmezőnyben végez. Pedig csak a bakonyi szálláslehetőségekről szól. Ha időm engedi, akkor nyáron a felszerelés oldal is frissülni fog. Mottóm idén nyárra:

Nincs olyan, hogy túl meleg van.

Kellemes nyarat, sok szép túrát és kirándulást és hozzá jó időt kívánok minden kedves olvasómnak!