Menü Bezárás

Őszi tervek 2020

Itt van az ősz, itt van újra ezért bár lett volna más választásom, mégis előálltam a 2020-ra vonatkozó őszi tervek ismertetésével.

Ahogyan az lenni szokott, tervekből ezúttal sincsen hiány, azt pedig majd az élet eldönti, hogy ebből mit tudok megvalósítani. A legtöbb figyelmet és erőforrást igénylő őszi tervem a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) egy menetben történő bejárása lesz. Múlt héten már írtam a felkészülésről és a még eldöntendő kérdésekről, melyek többségét sikerült megálmodnom. Az őszi tervek túlnyomórészt ehhez kapcsolódnak, de azért az RP-DDK-n kívül is van két remek közösségi túra szervezés alatt.

Még egymillió lépés

Két nappal indulás előtt testben és lélekben egyaránt felkészültnek érzem magam az RP-DDK megszakítás nélküli teljesítésére. Remélem huszonhárom nap múlva zömében pozitív élményekkel és egy sikeres teljesítéssel ezt meg fogom tudni erősíteni. A kiindulópont Szekszárd lesz, ahonnét tizennyolc túranap alatt szeretnék Írott-kő kilátójához elérni. A túrát félig meddig nomád módra, pár éjszakát a szabadban töltve tervezem megtenni, ezért a túrazsákom egy hangyányival talán nagyobb lett a szokásosnál. Átlagosan napi harminc kilométert tervezek megtenni, amit nagyon extrém módon három nap fogok meghaladni. Ezeken a napokon a térkép és az elérhető leírások szerint nem olyan megerőltető terep vár rám, szóval optimista vagyok. A leghosszabb napi táv negyvenkét kilométer lesz, ami még mindig a komfortzónámon belül van.

KÉP / Az előrejelzés szerint jó időm lesz
Az előrejelzés szerint jó időm lesz

Sikerült minden érintett vadásztársasággal egyeztetni az útvonalat, ami őszi túrák során azért szokott némi fejtörést okozni. A hátizsák egyébként már szépen összekészítve várja az indulást a szoba egyik sarkában. Indulás előtt azért még kétszer át fogom nézni az ellenőrzőlistát, hogy biztosan minden a helyére került. Az RP-DDK-t a termeszetjaro.hu tizenegy szakaszra osztotta, ennek megfelelően fogok az egyes szakaszokról beszámolót közzétenni a blogon. Az időzítésen még gondolkodom, de az egyszerűség kedvéért valószínűleg maradok a korábban is alkalmazott szerda és szombat párosnál. Minden nap lesz egy rövid képes összefoglaló az aktuális túranapról, de bővebb galériát csak a bejegyzések mellé készítek. A képekkel eddig mindig meggyűlt a bajom, bízom benne, hogy ezúttal nem fog.

Őszi tervek 2020

A túra végeztével külön bejegyzés lesz majd a teljesítésről és az igazolásról. A szálláshelyeken szerzett tapasztalataim is felkerülnek a megfelelő helyre, fényképekkel, térképpel és sok – reményeim szerint hasznos – információval. Csupán az RP-DDK tervezett bejárásához kapcsolódó bejegyzések számát nézve is lesz olvasni és írnivaló. Csak ez a túra tizenegy túrabeszámolót jelent, amihez még jönnek további bejegyzések és egyéb tartalmak is. Jelenleg két közösségi túra van szervezés alatt, az egyik terv szintjén nagyon jól áll, a másik pedig már előkészületeit tekintve is. Ez egyik egynapos, a másik pedig kétnapos ottalvós túra lenne a Börzsönyben, illetve a Balaton-felvidéken. Amennyiben megvalósulnak, úgy mindkét túráról készül blogbejegyzés, hirtelen tehát nem is tudom honnét lesz ennyi szabadidőm bejegyzéseket írni.

KÉP / 2020.09.01: 0%, de lesz ez másként
2020.09.01: 0%, de lesz ez másként

A bejegyzések írása mellett nagyon szeretném rendbe tenni, de még inkább aktualizálni a túrafelszerelésemet bemutató oldalt. Korábban elkövettem azt a hibát, hogy amint elkészültem egy résszel, azt közzé is tettem. Sajnos ettől kicsit kusza lett a tartalom, amit a jövőben igyekszem elkerülni. Csak akkor teszem elérhetővé a megújított tartalmakat, amikor minden egyes részével elkészültem. A jövőben így mindenkinek jobban átlátható lesz, nekem pedig könnyebben kezelhető. Már egy ideje dolgozom a felszerelések oldal aktualizálásán, viszont könnyelmű ígéretekbe nem szeretnék bocsátkozni. November előtt nem valószínű, hogy elérhetővé teszem az aktualizált tartalmat. Bár rövid bejegyzés lett, de így végiggondolva az őszi tervek 2020-ban bőven kitöltik az évszakot.

Mottóm az RP-DDK bejárás kapcsán egy szárnycsapásnyit frissült ugyan, de lényegében változatlan:

Nincs olyan, hogy rossz idő, túl nagy sár vagy sok szúnyog.