Menü Bezárás

Téli tervek 2018

Az őszi túraszezon lassan véget ér és bár még nincsen tél, de egyre inkább időszerű lesz a következő évszakra vonatkozó tervek ismertetése, azaz téli tervek 2018.

Még két hét van a tél beköszöntéig és én már a téli tervekről írok ahelyett, hogy kint lennék a szabadban és járnám kishazánkat. Ennek egyik oka, hogy az idei őszre már nem terveztem több túrát, másrészt pedig valamikor meg kell írni a bejegyzéseket. Persze ha úgy hozza az élet, akkor még ősszel elmegyünk egy kicsit túrázni Judittal, csak sajnos már majd minden hétvégére más tervünk van. Az egyikről lesz is majd bejegyzés, a többit pedig meglátjuk.

Túratervek télire

Idén elég nagy szeletet sikerült kiharapnom az Országos Kéktúra kiírásából, amit télen tervezek majd folytatni. Februárban írtam egy bejegyzést a túráimhoz használt weboldalakról és mobil alkalmazásokról, annak borítóképe alapján kis híján ötszáz kilométert haladtam idén. Ez jóval több, mint amit év elején elképzeltem és olyan közel hozta a végét, hogy télen még egy szakaszt szeretnék teljesíteni a kiírásból. Már be is osztottam a fennmaradó távot, tíz túranap alatt nagyon kényelmes tempóban tudom majd teljesíteni. Ebből a tíz túranapból – a korábbi évekhez hasonlóan – várhatóan hármat fogok télen teljesíteni. Ha olyan szerencsém lesz, mint amilyen idén januárban volt, akkor szinte őszi túrában lesz részem. Nem úgy áprilisban, amikor még havat is tapostam a Kékesen.

Itt tartok 2018. november 13-án

Ha minden a terveim szerint alakul, akkor még januárban teljesíteni tudom az OKT 24. szakaszát. Az utolsó túrámat Putnokon zártam és mivel most már kelet felé haladok, onnét indulva három nap alatt nagyon kényelmesen elbaktatok Bódvaszilasig. Egy rövidebb és két hosszabb túranapot tervezek, számolva ugye az odajutás, illetve a Budapestre visszaút idejével. Nem ad viszont ilyen logisztikai kihívást a Judittal közösen elkezdett kéktúra teljesítés. Akár több Budapest környéki szakaszt is tudunk majd teljesíteni télen, még havazás esetén is megvan a megfelelő felszerelésünk hozzá. Néhány éve Visegrádon pont a váratlan havazás hetében voltunk, igaz nem télen. Idén volt ugye egy vezetett gyalogtúránk a Rax-Alpokban, ezt szeretnénk télen is megismételni egy hótalpas túra keretében. A szándék tehát megvan, csupán a megfelelő időpontot kell megtaláljuk. Több budapesti múzeumba is szeretnénk a télen eljutni, ezekről természetesen majd beszámoló is készül.

Téli tervek 2018, blog

Ősz végére ígértem egy újdonságot és egy kis bővítést is a blog tartalmában. A kis bővítés néhány napon belül, de legkésőbb december elejétől a fenti menüben elérhető lesz. A bővítés bár kicsinek tűnik, mégis elég sok időmet vitte el, ugyanis egy régóta tervezett témakört, a túrafelszerelésemet dolgoztam fel. Több megoldás is a fejemben volt a felszerelésem bemutatására, mindegyikkel rengeteg bejegyzés készült volna. Ehelyett inkább egy teljes oldalt szenteltem a témának, ahol három csoportra bontottam a felszerelésem bemutatását. Hosszú idő alatt állt össze a felszerelés, ami folyamatosan változik, ezért igyekeztem úgy írni róla, hogy adott esetben akár a vásárláshoz is tanácsot tudjak nyújtani. Nagy munka volt és ezért a meglepetésre kevesebb időm jutott, nem is készülök el vele ősz végére. Most már biztos.

Úgy két hete a Bükk erdeit járva át is ütemeztem már magamban, most pedig írásba is adom. Ha nem jön közbe semmi rendkívüli esemény, akkor tél végére a meglepetés is elkészül, de egy része egészen biztosan elérhető lesz. Ezen kívül valamikor december első felében jön majd egy új főoldal, hogy az eddigi bejegyzések még jobban átláthatók és kereshetők legyenek. A képek megjelenítésében is lesz némi változás, mert lassan kinövöm a meglévő tárhelyemet. Így, ha már a túrabeszámolóknál a Facebook oldalra is felkerülnek a képek, azokat fogom ide átlinkelni. Több, mint ötven bejegyzésnél ez eltart egy darabig és a Facebook beágyazás sem a legjobb megoldás, mert nem teszi lehetővé a képek cseréjét. A Google Fotók igen, de onnét meg beágyazni nem lehet a fényképeket. Szóval nem egyszerű dolog ez a fogyasztói társadalom.

Az előző bejegyzések kicsit hosszabbra sikeredtek, most viszont visszafogtam magam. Legközelebb várhatóan két hét múlva jelentkezem új bejegyzéssel, addig is jó időt és utat kívánok!